Meer over

Café Majestic

Het jaar 1932 in Maaseik. Aan de Bospoort opent een nieuwe zaak zijn deuren. Hubert Vanminsel begint er als cafébaas van Café Majestic. Gelegen aan een van de oude toegangspoorten van de stad bloeit het café uit tot een heus volkscafé.

Twintig jaar later is het al de beurt aan de volgende generatie. Zoon Lambert stopt zijn opleiding als slager om de zaak van zijn vader over te nemen. Hij wordt de nieuwe Bèr Vanminsel. Hij staat 35 jaar lang vol passie achter de toog en verwelkomt iedereen met lach.

Onder de Maaseikenaren stond het café steeds meer bekend als Bi-j Bèr i.p.v. Café Majestic. Maar of er een volgende Bèr in hun voetsporen zou treden was niet altijd gegarandeerd. Zoon Hubert was namelijk al begonnen met een eigen kinépraktijk toen hij in 1987 uiteindelijk toch besloot om de familiezaak over te nemen. Sindsdien staat de 3de Bèr Vanminsel achter de toog.

In 1997 kwam de stad met plannen om het kruispunt aan de Bospoort te vervangen door een rotonde. Hierdoor zouden verschillende panden moeten verdwijnen, inclusief Café Majestic. Na jaren onderhandelen was het dan zo ver. De Majestic moest verhuizen, maar niet te ver weg gelukkig. Twee huizen verder werd de oude notariswoning omgetoverd tot een moderne café.

Op 5 januari 2007 opende Café Majestic opnieuw zijn deuren. In een gloednieuw pand, maar met dezelfde bekende gezichten achter de toog.