Meer over

Café Majestic

1932. Bospoort. Maaseik. Toen de tramlijn nog liep tot aan de oude toegangspoort van ons mooie grensstadje. Hubert Vanminsel zag reizigers komen en gaan en besliste voor hen een café te openen. Zij die vertrokken vonden er een vriendelijke adieu. Voor zij die afstapten, wachtte er een frisse pint. Al gauw werd het vrolijke volkscafé een gevestigde waarde aan de Bosport.

1952. Twintig jaar later staat de volgende generatie gereed. Zoon Lambert legt zijn slagersmes aan de kant en neemt de tapkraan in de hand. Opnieuw staat er een Bèr Vanminsel, samen met Nelly, met passie en plezier achter de toog. Maar liefst 35 jaar lang. Als Café Majestic befaamd is in Maaseik en omstreken, is Bèr dat nog veel verder.

1987. De voetsporen waren er, klaar om in te treden. Maar zoon Hubert startte intussen al zijn praktijk als kinesist. Toch koos hij ervoor om de familiezaak verder te zetten. Samen met Klasina staat sindsdien het derde Bèrke achter de tap.

2007. 75 jaar lang kwam menig Maaseikenaar over de vloer op Bospoort 6. Tot de toekomst anders werd. Kruispunt werd rotonde. Parking werd plein. En het café kon niet blijven. 2 huizen verderop opende Café Majestic z’n gloednieuwe deuren in een opgeknapte notariswoning.

2021. 14 jaar later alweer. Maar achter de toog vind je nog steeds dezelfde gezichten, met ook de nieuwe generatie die klaarstaat om je nog vele jaren te verwelkomen. Sjol!